Dodano: 2011-12-13 15:02
Moi Drodzy, tylko sęk w tym, że te osoby (nie mówię konkretnie o TYCH przykładach tutaj w wątku, ale w ogóle tych, które wg mnie i wielu innych zalatują maksikiczem) nawet nie mają ochoty się bronić, co najwyżej ich elokwentną odpowiedzią może być odwrócenie kota ogonem lub przysłowiowe "chyba Ty".
Większość panien "modelek" rodem z mhrocznych portali dla modelek (napisałam "większość"), tak naprawdę nie ma nic do powiedzenia ani na temat swoich zdjęć ani na temat krytyki. O ile mhrocznym nastolatkom można to jeszcze wybaczyć, to profesjonalistkom (a za takie się większość z panien pozujących zapewne uważa) już nie.
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2011-12-13 15:07
Zadałem kiedyś jednej pytanie co miała wyrażać pewna sesja. Do dziś się nie doczekałem odpowiedzi.
Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!
Dodano: 2011-12-13 15:48
| minawi napisał(a): |
| Moi Drodzy, tylko sęk w tym, że te osoby (nie mówię konkretnie o TYCH przykładach tutaj w wątku, ale w ogóle tych, które wg mnie i wielu innych zalatują maksikiczem) nawet nie mają ochoty się bronić, co najwyżej ich elokwentną odpowiedzią może być odwrócenie kota ogonem lub przysłowiowe "chyba Ty". |
Ja nadal nie rozumiem czepiania się. Jedne zdjęcia sa lepsze jedne gorsze. Oceniajcie zdjęcia to te gorsze nie będą kłuć w oczy.
Life is complex: it has both real and imaginary components
Dodano: 2011-12-13 16:34
Dodano: 2011-12-13 17:02 Zmieniono: 2011-12-13 17:06
| Moi Drodzy, tylko sęk w tym, że te osoby (nie mówię konkretnie o TYCH przykładach tutaj w wątku, ale w ogóle tych, które wg mnie i wielu innych zalatują maksikiczem) nawet nie mają ochoty się bronić, co najwyżej ich elokwentną odpowiedzią może być odwrócenie kota ogonem lub przysłowiowe "chyba Ty".
Większość panien "modelek" rodem z mhrocznych portali dla modelek (napisałam "większość"), tak naprawdę nie ma nic do powiedzenia ani na temat swoich zdjęć ani na temat krytyki. O ile mhrocznym nastolatkom można to jeszcze wybaczyć, to profesjonalistkom (a za takie się większość z panien pozujących zapewne uważa) już nie. |
| CrommCruaich napisał(a): |
| Zadałem kiedyś jednej pytanie co miała wyrażać pewna sesja. Do dziś się nie doczekałem odpowiedzi. |
Tak, tak... Nie ma to jak usiłować dorobić sobie teoryjkę.
Rozumiem, że już rozmawialiście i omówiliście kwestie ich galerii z wszystkimi osobami obśmianymi w pierwszym poście? Czy tylko jakiś oderwany przykład przyklejasz do całej reszty użytkowników, Cromm, usiłując tłumaczyć na siłę dorabianą teorię?
Dodano: 2011-12-13 17:06
tylko co zrobić, jeśli teoria wykazuje oznaki prawidłowości?
ostatnio skrytykowałam jakąś nadętą pannę i miałam nadzieję, że mi coś zripostuje, a ona tylko wlazła na mój profil i nic więcej <lol> jestem zawiedziona i niepocieszona <lol>
Dodano: 2011-12-13 17:18 Zmieniono: 2011-12-13 17:19
tylko co zrobić, jeśli teoria wykazuje oznaki prawidłowości?
ostatnio skrytykowałam jakąś nadętą pannę i miałam nadzieję, że mi coś zripostuje, a ona tylko wlazła na mój profil i nic więcej <lol> jestem zawiedziona i niepocieszona <lol> |
Wiesz, jaką ja mam teorię? Że są na DP osoby, których połowę galerii zajmują zdjęcia robione samym sobie kamerką internetową tudzież samowyzwalaczem, które strasznie usiłują poprawić sobie sfrustrowany humorek czepiając się innych, bo już nie wiedzą co ze sobą z nudów zrobić, w końcu obfotografowały już każdy milimetr swojej twarzy i z każdego kąta.
I te osoby obśmiewanie zdjęć powinny zacząć od własnych galerii.
Dodano: 2011-12-13 17:18
Widocznie nadęcie jest odwrotnie proporcjonalne do umiejętności dyskusji :)
Dodano: 2011-12-13 17:22 Zmieniono: 2011-12-13 17:29
Osobiście wolę oglądać nadęte i wydumane zdjęcia mrocznych "zjaw" niż serię podobnych zdjęć przy piwku czy studium tej samej gęby. Przynajmniej ktoś ma pomysł i coś próbuje tworzyć.
Usilnie staracie się dokleić tym osobom płytkość i mnóstwo innych wad, nie wiem, z jakiego powodu.
Ta dyskusja za to nie ma sensu i już mi się znudziła.
Dodano: 2011-12-13 17:26 Zmieniono: 2011-12-13 17:27
ależ studium mojej gęby jest bardzo rozwijające :D niebawem kolejne się pojawią, nie znacie dnia ani godziny <lol>
czyżby to jakaś forma zazdrości, że nie mam żadnych obowiązków innych niż robienie sobie self-szotów? no tak, inni mają mężów, muszą im robić obiady, eh, to dopiero życie! :>
Dodano: 2011-12-13 17:27
| Alpha-Sco napisał(a): |
| Przynajmniej ktoś ma pomysł i coś próbuje tworzyć.
|
Ależ nie mam nic przeciwko tworzeniu,a tylko traktowaniu tego z takim nadęciem.
Dodano: 2011-12-13 17:28
Cromm, nie wychylaj się, bo przestaną się z Tobą wszyscy kolegować! <nono>
Dodano: 2011-12-13 18:10
|
czyżby to jakaś forma zazdrości, że nie mam żadnych obowiązków innych niż robienie sobie self-szotów? no tak, inni mają mężów, muszą im robić obiady, eh, to dopiero życie! :> |
Och... Przejrzałaś mnie...
Dodano: 2011-12-13 18:24
I znów się nie wypowiedziały osoby, które liczyłem, że dadzą się sprowokować do dyskusji.
Dodano: 2011-12-13 18:59
| I znów się nie wypowiedziały osoby, które liczyłem, że dadzą się sprowokować do dyskusji. |
Zapewne i tak osoby które powinny się według Ciebie wypowiedzieć na forum - nie zrobią tego.
A wydawało mi się, że żyjemy w wolnym kraju i możemy robić to co chcemy ale wiadomo nie przekraczając pewnych granic...
A z tego co widzę to wstawianie mniej lub bardziej kompromitujących zdjęć na DP jest złe.. No bo jak można taki kicz wstawiać (sic!)
Według mnie jak ktoś chce niech ma takie zdjęcia w galerii, niech się lansuje do woli. Zdanie swoje można wyrazić w komentarzu albo też w wiadomości prywatnej.
Z całym szacunkiem ale dla mnie to wygląda jak wystawianie ludzi na pośmiewisko. Więc może podam Wam jeszcze zgniłe pomidory, żebyś porzucali.... Porażka.
A niby żyjemy w tolerancyjnym kraju - jak widać nie.
Dla mnie takie uwagi jak np dupa Ci urosła itp są nie na miejscu.
A co do wstawiania zdjęć do galerii - każdy sobie wstawia to co chce - wolna wola. Czy to lans, czy nie. Jak się komuś nie podoba to niech nie przegląda i już.
Dodano: 2011-12-13 19:35
@Cromm- eksponowanie kogoś jako egzemplifikację kiczu jest po prostu niemiłe. Paskievicz cisnął lachonom w komentarzach i to było całkiem zabawne, bo nie było zabarwione klimatem osądzającej i wyrokującej koterii.
@Alpha - jeśli ktoś publicznie zamieszcza swoje zdjęcia to powinien liczyć się z możliwością negatywnego ich odbioru: oto komunał, który znowu się sprawdza.
Również - przecież w darkfotkowej sekcji dp nie wiem, czy chodzi o jakąkolwiek "głębszą" fotografię. A napuszenia czy nadętości np. mi się zwalczać nie chce (na ogół), bo to daremne - próżno wystawiać się na epatowanie upartą głupotą.
Co cię nie zabije, to cię wkurwi
Dodano: 2011-12-13 19:58
| Durante napisał(a): |
|
@Alpha - jeśli ktoś publicznie zamieszcza swoje zdjęcia to powinien liczyć się z możliwością negatywnego ich odbioru: oto komunał, który znowu się sprawdza. |
Nie krytykuję krytykowania zdjęć, tylko sposób.
Dodano: 2011-12-13 20:29 Zmieniono: 2011-12-13 20:29
Temat niepotrzebny. Jaki cel ma dyskusja nad czyjąś estetyką, poza dość niską przyjemnością płynącą z publicznego kontestowania swojej, dla niej dezaprobaty?
W dodatku wybór galerii zupełnie z księżyca. Bo co jest kiczowatego w tej:
| Galeria najbardziej bez ładu i składu - CP odbywa się w Indiach zapewne:
link |
Moim zdaniem jedna z lepszych na forum, bez zadęcia, egzaltacji, profesjonalne fotografie...
“History,Stephen said, is a nightmare from which I am trying to awake”
Dodano: 2011-12-13 20:32
Kontestowanie swojej dla niej dezaprobaty? 
Co cię nie zabije, to cię wkurwi
Dodano: 2011-12-13 20:35 Zmieniono: 2011-12-13 20:45
No dla estetyki
.
“History,Stephen said, is a nightmare from which I am trying to awake”
Dodano: 2011-12-13 21:40
| szarl napisał(a): |
|
[quote:1ca529aa9c="CrommCruaich"] Galeria najbardziej bez ładu i składu - CP odbywa się w Indiach zapewne: link |
Moim zdaniem jedna z lepszych na forum, bez zadęcia, egzaltacji, profesjonalne fotografie...[/quote:1ca529aa9c]
Jedna z lepszych? No nie powiedziałabym.
Ja jednak pozostaję przy fakcie, że ocenianie - ok, może być ale na wiadomościach prywatnych bo obrabianie dupy za plecami nie jest fajne. :)
No chyba, że osoby, które wstawiały takie zdjęcia od początku liczyły na kontrowersje.
Dodano: 2011-12-13 21:41 Zmieniono: 2011-12-13 21:43
Zdjęcia ok, ale chodziło mi o wrzucenie do jednego worka aktu, CP i zdjęc z Indii i Nepalu.
| ladyinblack napisał(a): |
|
Dla mnie takie uwagi jak np dupa Ci urosła itp są nie na miejscu. |
Ta przyciasna spódniczka takie skojarzenie mi nasunęła :)
Dodano: 2011-12-13 22:32
no własnie, ja np. mojego grubego brzucha nie zamieszczam <lol>
spoko ludzie, my mamy dziś taki prześmiewczy dzień
wszyscy dzis nadęci są obchodami stanu wojennego i widzę nie w sosie 
Dodano: 2011-12-13 22:55 Zmieniono: 2011-12-13 22:56
|
wszyscy dzis nadęci są obchodami stanu wojennego i widzę nie w sosie ![]() |
Kolejna teoryjka...